Навіщо Зеленський запросив «Палестину» вирішувати долю України?  Хто надає таємні інструкції для ЗМІ та керує пропагандою? Diaspora UA

Як відомо, В.Зеленський запросив якусь «Палестину» на якусь «мирну конференцію».

В.Зеленський: «У нас немає подвійних стандартів. Незважаючи на те, подобається це комусь чи ні, ми запросили на Конференцію миру і Палестину, і Ізраїль. Ми запросили всі країни на наш Саміт. Ми готові чути кожну думку, готові з ними говорити. <…>

Коли Ізраїль зайшов на територію Гази, почалася гуманітарна криза. Україна сказала: перше – готова допомагати гуманітарно Газі; друге – слід поважати міжнародне право. Україна визнає дві держави, і Ізраїль, і Палестину. І зробить все, щоб Ізраїль зупинив бойові дії, щоб закінчився цей конфлікт, і щоб цивільні люди не страждали». https://fakty.com.ua/…/20240602-ukrayina-zaprosyla-na…/https://www.pravda.com.ua/rus/news/2024/06/2/7458774/

Що таке «мирна конференція», спонсорована українським керівництвом, в умовах триваючої 21-й рік і посилюваної агресії проти власної країни – це одна розмова. Що таке якась «Палестина» – це інша розмова. Що таке «запрошення Зеленського» – це третя. У чому сенс цього запрошення, спробуємо розібратися.

Головне в заяві Зеленського – це не визнання неіснуючої держави «Палестина». Щось подібне до визнання Україна ще в образі Української РСР зробила ще в 1988 р., будучи у складі СРСР. У 1992 р. були встановлені дипломатичні відносини між Україною та Палестинською адміністрацією. Президенти України Л.Кучма та В.Ющенко відвідували Рамаллу з офіційними візитами, зустрічалися з Ясіром Арафатом і Махмудом Аббасом.

Головним є запрошення якоїсь «Палестини» на «міжнародну конференцію», присвячену не вирішенню близькосхідної кризи. Тобто з боку Зеленського це не лише визнання правової рівності делегації «Палестини» делегаціям реальних держав, а й надання якійсь «Палестині» повноважень, авторитету, позицій, ваги у вирішенні питань, до яких ця «Палестина» не має жодного відношення. Більше того, оскільки за задумом Зеленського його «мирна конференція» націлена на досягнення миру для України, то це означає, що зазначена «Палестина» набуває – за запрошенням Зеленського – права вирішувати питання миру та безпеки, тобто – ні багато ні мало – долю України.

«У нас немає подвійних стандартів. Незважаючи на те, подобається це комусь чи ні, ми запросили на Конференцію миру і Палестину, і Ізраїль». Суворо керуючись наведеною мотивацією, Зеленський має запросити на цю «мирну конференцію» також: делегації ДНР і ЛНР, Гобліна, Гіркіна, Дугіна і, звичайно ж, Путіна. Обов’язково мають бути запрошені м’ясники Бучі, громили Маріуполя, руйнівники Харкова, вбивці українських військовополонених в Оленівці. Якщо у Зеленського немає подвійних стандартів. Те, чим керується Зеленський, називається не відмовою від подвійних стандартів, а відсутністю моральних орієнтирів. Те, що пропонує Зеленський, називається зрівнянням агресора і жертви агресії, вбивці і жертви вбивці, ката і жертви ката.

«Коли Ізраїль зайшов на територію Гази, почалася гуманітарна криза». Це повторення (поширення) давно спростованої дезінформації – жодної гуманітарної кризи в Газі не було і немає.

«Україна сказала: перше – готова допомагати гуманітарно Газі». А коли 7 жовтня 2023 р. було вчинено агресію проти Ізраїлю, Зеленський висловлював готовність надавати гуманітарну допомогу Ізраїлю? Ні? Чому?

«Україна сказала: …слід поважати міжнародне право». Зеленський не знайомий з позицією міжнародного права щодо близькосхідної кризи. Його позиція – від резолюції ГА ООН №181 від 29 листопада 1947 р. до Угод Осло 1993-1995 років про можливість створення на території колишнього британського мандату Палестини двох держав – єврейської та арабської – полягає в тому, що обидві держави можуть бути створені лише за умови взаємного визнання права обох держав на існування. Єврейська держава (Ізраїль) визнає право на існування як всіх арабських держав-сусідів, так і потенційно можливої арабської держави в Газі, Юдеї та Самарії за умови визнання цією новою державою права Ізраїлю на існування. На відміну від позиції Ізраїлю як низка арабських держав (Сирія, Ліван, Ірак), так і влада Гази право Ізраїлю на існування заперечують. Відповідно до міжнародного права така арабська держава, що відмовляє Ізраїлю в праві на існування, САМА НЕ МАЄ ПРАВА НА ІСНУВАННЯ.

Президент України вважає, що ізраїльська армія має зупинити військові дії: «Україна… зробить все, щоб Ізраїль зупинив бойові дії, щоб закінчився цей конфлікт, і щоб цивільні люди не страждали». Зеленський від імені України обіцяє «зробити все» для збереження військового потенціалу терористів, ґвалтівників, вбивць?

«Україна… зробить все, щоб Ізраїль зупинив бойові дії, щоб закінчився цей конфлікт, і щоб цивільні люди не страждали». Цей же підхід Зеленського стосовно України виглядає наступним чином: «Путін вважає, що українська армія має зупинити військові дії: «Росія зробить все, щоб Україна зупинила бойові дії, щоб закінчився цей конфлікт, і щоб цивільні люди не страждали». У чому різниця між позиціями Зеленського і Путіна?

«Палестина» під будь-яким нинішнім керівництвом – у вигляді Хамасу чи Фатху – надійний клієнт Путіна. Клієнт навіть більшою мірою, ніж сирійський Башар Асад. І точно такий же клієнт, як ДНР, ЛНР, Гоблін, Гіркін тощо. Двома головними натхненниками, організаторами, спонсорами агресії «Палестини» проти Ізраїлю 7 жовтня 2023 р. стали Іран і Путін. Путін та Іран. Чи може путінський клієнт «Палестина» зайняти на «мирній конференції» будь-яку іншу позицію, відмінну від путінської?

Як має ставитися до рішення Зеленського Ізраїль? Як він має реагувати на рішення Зеленського запросити «Палестину»? Особливо на тлі низки антисемітських і антиізраїльських заяв та дій української влади? З 24 лютого 2022 р. Ізраїль надавав серйозну, але непублічну підтримку Україні – від надання найважливіших технологій до лікування у своїх клініках тисяч поранених українських військовослужбовців. Не надто артикульована публічність допомоги була викликана тим, що російські війська й досі перебувають у Сирії і в будь-який момент могли б опинитися на кордонах Ізраїлю. Після 7 жовтня 2023 р., після того, як з’ясувалася пряма участь Путіна у підготовці та здійсненні агресії проти Ізраїлю, Нетаньяху припинив будь-яку військову співпрацю з Росією, під час телефонної розмови з Путіним вистьобав того. І розмістив прес-реліз про це на сайті ПМ Ізраїлю. Нетаньяху відмовився від непублічного характеру допомоги Україні і багаторазово її збільшив. Українська влада відповіла на це триразовим голосуванням в ООН за антиізраїльські резолюції. Нинішнє запрошення Зеленським «Палестини» веде лише до одного результату – припинення Ізраїлем допомоги Україні. Запрошення Зеленського перетворює найважливішого союзника і найближчого друга на запеклого ворога.

Запрошення Зеленським «Палестини» не виглядає результатом тиску з боку Байдена. Байден (принаймні поки) не визнає «Палестину» державою, не виступає за рішення про «дві держави», не запрошує «Палестину» на будь-які конференції, що не стосуються «Палестини». Навіть переговори з Хамасом директор ЦРУ В. Бернс проводить не напряму, а через катарських посередників. Таким чином, запрошення «Палестини» на «мирну конференцію» – це виключно особиста ініціатива Зеленського, не викликана ні тиском партнерів, ні ситуацією на фронті. То чим же воно викликано?

Ізраїль – це єдиний реальний союзник України в цій війні. На відміну від «партнерів» – держав, які допомагають жертві агресії (економічно, політично, морально, військовими матеріалами тощо), «союзник» – це держава, яка бере участь у бойових діях безпосередньо, знищує військовий потенціал агресора та його союзників.

На сьогоднішній день єдина держава, що руйнує військовий потенціал союзника агресора і самого агресора, це Ізраїль, який своїми ударами знищує виробництво іранських дронів і ракет, що передаються аятолами Путіну і використовуються проти України.

Таким чином, єдина причина, що виявляється, запрошення Зеленським «Палестини» на «мирну конференцію» – це знищення підтримки України її єдиним реальним союзником у цій війні.

Автор та першоджерело : https://aillarionov.livejournal.com/1427411.html
DIASPORA UA

НОВИНИ РОСІЙСЬКОМОВНОГО НЬЮ-ЙОРКА МАНХЕТТЕН БРУКЛИН КВІНС СТАТЕН АЙЛЕНД БРОНКС НЬЮ-ДЖЕРСІ новини США

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.